Ako využívať VoIP telefonovanie v mobile?

20.03.2019
VoIP telefonovanie cez mobil

Ako využívať VoIP telefonovanie v mobile?

Ak vás zaujíma, ako môžete využívať VoIP telefonovanie v mobile no neviete, čo všetko je na to potrebné, náš článok vám určite pomôže.

Využívanie VoIP služieb v mobile je v dnešenej dobe veľmi jednoduché. Na VoIP v telefonovanie v mobile sú potrebné 3 súčasti:

  1. Internetové pripojenie
  2. Vhodná VoIP aplikácia
  3. Telefónne číslo od VoIP providera
VoIP telefonovanie v mobile - internetové pripojenie

1. Internetové pripojenie

Pre využívanie VoIP služieb je v každom prípade potrebné stabilné internetové pripojenie. Pripojiť sa môžete rôznymi spôsobmi, napríklad cez:

Wifi pripojenie

Najčastejším spôsobom pripojenia smartfónu do internetovej siete je zrejme cez Wifi router. Výhodou tohto pripojenia je, že nemusíte platiť žiadne dodatočné poplatky za internetové služby. Telefonovať cez Wifi môžete všade tam, kde je Wifi signál dostupný, ako napríklad doma alebo v kancelárii.

Mobilný internet

Ďalším spôsobom je využívanie mobilného internetu. Mobilný internet má dnes už väčšina ľudí a je VoIP linka v mobile využiteľná aj na služobných cestách, alebo v teréne. Pre zabezpečenie kvalitného zvuku počas telefonovanie odporúčame využívať sieť 4G/LTE.

Hot-spoty

Možnosť pripojiť svoj smartfón k internetu je aj cez tzv. hot-spoty. Hot-spoty sú zriaďované inštitúciami a komerčnými zariadeniami kvôli zvýšeniu pohodlia svojich zákazníkov. Jedná sa o Wifi vysielače, ktoré vysielajú internetový signál a každý, kto sa nachádza v dosahu signálu a sa k nim môže pripojiť. Väčšinou ich nájdete v hoteloch, na letiskách, v reštauráciách a kaviarniach či nákupných strediskách.

VoIP telefonovanie v mobile - VoIP aplikácia

2. Vhodná VoIP aplikácia/VoIP klient

Mobily, ktoré umožňujú VoIP telefonovanie, môžeme rozdeliť do dvoch kategórií. Prvou kategóriou sú mobilné telefóny, ktoré umožňujú VoIP volania priamo, prostredníctvom vstavaného VoIP klienta v mobile. To znamená, že v mobile sa už nachádza VoIP aplikácia nainštalovaná výrobcom mobilného telefónu.

Druhou kategóriou sú mobilné telefóny, ktoré vstavaného VoIP klienta nemajú a pre využívanie VoIP služieb potrebujú stiahnuť a nainštalovať tzv. VoIP aplikáciu. Pre našich zákazníkov jednoznačne odporúčame využívať VIPTel Phone, ktorý je dostupný pre Android aj iOS zariadenia. Odporúčame však aj iné nezávislé aplikácie, ktoré nájdete na tejto stránke.

Ako nastaviť VoIP aplikáciu/VoIP klienta?

Konkrétne nastavenia sú závislé od operačného systému smartfónu, samotnej VoIP aplikácie a operátora, od ktorého využívate služby. S našou aplikáciou VIPTel Phone stačí iba oskenovať QR kód zo Zákazníckej zóny resp. PBX managera a VoIP mobil máte pripravený. V nezávislých aplikáciách je väčšinou potrebné vyplniť prihlasovacie meno a heslo k číslu a adresu servera, prípadne ďalšie údaje.

VoIP telefonovanie v mobile - telefónne číslo

3. telefónne číslo od VoIP providera

Na využívanie VoIP služieb, samozrejme, potrebujete aj telefónne číslo a hlasový program od VoIP operátora, vďaka ktorému budete môcť telefonovať. Ak takéto telefónne číslo zatiaľ nemáte, vrelo odporúčame jeden z našich hlasových programov. V prípade, že VoIP telefonovanie chcete zatiaľ len vyskúšať, najvhodnejšie sú na to programy VIPTel S pre fyzické osoby, alebo VIPTel S biznis pre živnostníkov a firmy, s ktorými ho získate a otestujete zadarmo a bez viazanosti. Ak už číslo pevnej linky máte u iného poskytovateľa na Slovensku alebo v Čechách, radi pre vás zabezpečíme prenos telefónneho čísla do našej siete.


Veríme, že sme vám poskytli cenné tipy a rady, ako vyskúšať a využívať VoIP telefonovanie v mobile. Ak by ste mali akékoľvek otázky, neváhajte kontaktovať našú Zákaznícku podporu na [email protected], alebo na +421 2 20 28 20 28.

Hodnotenie: 3


Späť na všetky blogy