VM Telecom je partnerom konferencie Bratislava OpenCamp 2018

20.05.2019

VM Telecom je partnerom konferencie Bratislava OpenCamp 2018

Bratislava Open Camp 2018


Približne 500 študentov IT smerov a špecialistov z radov odbornej verejnosti sa v apríli zúčastnilo unikátnej konferencie Bratislava OpenCamp, ktorá je inšpirovaná podobnými akciami v zahraničí (napr. LinuxDays Praha). Jej cieľom bolo poskytnúť priestor odbornej komunite používateľov otvorených technológií (skratka OS z anglického Open Source) a otvoreného softvéru, či už v oblasti systémov, počítačových sietí alebo programovania.

Konferenciu OpenCamp sme radi podporili z dôvodu, že sami vo firme tieto technológie využívame. Naša architektúra postavená na OS je flexibilná a preto riešenia postavené na nej vieme prispôsobiť takmer akejkoľvek požiadavke klienta. Aj keď sú tieto riešenia náročnejšie na technické zručnosti a čas, tým, že sú licenčné poplatky nízke, alebo žiadne, vieme ich poskytovať za rozumné ceny. V porovnaní s podobnými proprietárnymi riešeniami sú teda dostupnejšie a vhodné najmä pre malé a stredné firmy.

Na konferencii vystúpil s prezentáciou VoIP otvorenou cestou náš CTO Ján Murányi, v ktorej ukázal možnosti, ako sa dajú postaviť solídne základy VoIP siete na OS. Veríme, že vďaka organizátorom a všetkým účastníkom sa podarí vytvoriť peknú tradíciu a Bratislava OpenCamp sa stane pravidelným miestom stretávania sa celej komunity.

Bratislava Open Camp


Späť na všetky blogy