Záslužný čin našich kolegov

20.05.2019

Záslužný čin našich kolegov

19. augusta sme si pripomenuli svetový humanitárny deň a ako inak je vhodnejšie si ho pripomenúť, ako darovaním krvi? Vo VIPTel sa táto záslužná aktivita stala pomaly už tradíciou a tento rok sa jej zúčastnili naši chlapci z IT, Ivan, Robo a Peťo.

Motiváciu k darovaniu najvzácnejšej tekutiny má každý inú. „Nemocnice sú plné obetí nehôd a úrazov, ktoré potrebujú krv, človek nikdy nevie, kedy môže byť na ich mieste aj on“ hovorí o dôvode, prečo chodí darovať krv, Peter. „Ja mám jednoducho po darovaní super pocit, že moja krv niekomu pomôže a možno aj zachráni život.“ dopĺňa svoj dôvod Robo. „V neposlednom rade má darovanie krvi aj blahodarný vplyv na zdravie, telo po odbere začne tvoriť nové červené krvinky a krv sa tak prečisťuje, cítite sa sviežejší a posilní to aj odolnosť pred vykrvácaním v prípade nehody“ uzatvára dôvody, prečo chodí darovať krv Ivan.

Na Slovensku sa každoročne spotrebuje približne 180-tisíc transfúznych jednotiek červených krviniek a niet pochýb o tom, že každá jednotka má nevyčísliteľnú ľudskú hodnotu. Veľmi nás teší, že v našej firme máme niekoľko pravidelných darcov krvi.

Darovanie krvi zamestnancov VIPTel


Späť na všetky blogy