Ako na telefonovanie cez internet?

18.06.2020
Ako na telefonovanie cez internet

Ako na telefonovanie cez internet?

Telefonovať cez internet je možné rôznymi spôsobmi, z ktorých každý má určité výhody a nevýhody. Okrem telefonovania cez rôzne chatovacie aplikácie (ako napr. Skype, WhatApp a pod.) je dnes populárne telefonovanie cez internet prostredníctvom tzv. VoIP technológie, ktorá oproti týmto aplikáciám prináša omnoho širšie využitie. V tomto článku nájdete zhrnuté základné informácie, ktoré o VoIP telefonovaní potrebujete vedieť a tiež prehľad, aké hlavné výhody ponúka.

Výhody VoIP telefonovania

Keďže VoIP ponúka obrovské množstvo výhod, je ťažké ich spomenúť všetky. Vybrali sme pre vás štyri, ktoré považujeme za tie najprínosnejšie pre bežného, ale aj náročného používateľa:

  1. Keďže sú VoIP operátori plnohodnotní operátori pevnej linky, okrem samotného volania vám poskytnú aj telefónne číslo s geografickou predvoľbou. Vďaka tomu nemusíte volať iba v rámci jednej služby (napr. z Messengeru na Messenger), ale môžete telefonovať do akýchkoľvek iných sietí, napr. na mobily či do zahraničia a hovory na tomto čísle môžete aj prijímať.

  2. Vďaka tomu, že VoIP telefonovanie funguje cez internet, môžete telefonovať cez počítač aj smartfón


  3. Oproti iným službám, ktoré ponúkajú telefonovanie cez internet aj do iných sietí (napr. Skype), má VoIP spravidla nižšie ceny hovorov. Výška poplatku závisí aj od samotného VoIP poskytovateľa a hlasového programu či paušálu, ktorý si vyberiete.

  4. Za jednu z najvýraznejších výhod VoIP telefonovania je považovaná možnosť využívať viac súbežných hovorov z 1 telefónneho čísla a mať nastavené telefónne číslo na viacerých zariadeniach. Tieto benefity sú využiteľné nielen v kancelárií, ale aj doma. Jedno to isté telefónne číslo môžete mať nastavené napríklad na stolovom telefóne, bezdrôtovom telefóne aj v aplikácii v mobile. A zo všetkých týchto zariadení je možné v jeden moment telefonovať.

Cez aké zariadenia je možné telefonovať cez internet?

VoIP služby je možné využiť na rôznych telefónoch či zariadeniach. Najčastejšie sú na telefonovanie využívané nasledovné zariadenia:

  1. Stolový alebo bezdrôtový telefón pre pevnú linku – Pre ľudí, ktorý chcú VoIP telefonovanie využívať klasickým štýlom pevnej linky.

  2. telefón pre pevnú linku

  3. VoIP pevná linka v mobile – svoje telefónne číslo pevnej linky si môžete nastaviť do aplikácie do smartfónu a volať alebo prijímať hovory cez mobil.

  4. IP telefonovanie z počítača cez tzv. webový telefón v prehliadači – Pre ľudí, ktorí popri telefonovaní často robia na počítači.

  5. Iné zariadenia ako napr. telefónna ústredňa, fax, domový vrátnik na otváranie dverí a mnoho ďalších.

Ako vyskúšať VoIP telefonovanie zadarmo?

Ak vás VoIP telefonovanie zaujalo, môžete ho vyskúšať zadarmo a bez viazanosti. Podrobný postup ako na to a všetky informácie sa dozviete na našej stránke Vyskúšajte telefonovanie cez internet zadarmo.

VoIP telefonovanie v mobile

V prípade, že máte ohľadom zmeny hesla nejaké otázky, neváhajte nás kontaktovať na našej infolinke +421 2 20 28 20 28 alebo na [email protected].

Veríme, že vás na základe nášho článku telefonovanie cez internet zaujalo a že ste získali predstavu, ako takáto služba funguje. Ak vás zaujímajú rôzne zaujímavosti a témy ohľadom telefonovanie, sledujte náš blog aj naďalej.

Nenechajte si ujsť ďalšie naše užitočné články a sledujte nás na sociálnych sieťach:

Lajknite nás na Facebooku  

Autor blogu - Petra Čtvrtníčková
V našej spoločnosti som začínala na obchodnom oddelení ako podpora pre potenciálnych aj existujúcich zákazníkov. Za 3,5 roka som sa naučila mnoho o zákazníckych potrebách či požiadavkach a zistila som, akú situáciu sa klienti snažia najčastejšie vyriešiť a o aké služby majú najväčší záujem. Neskôr ma zlákal marketing, kde využívam všetky svoje doterajšie skúsenosti a spolu s kolegami sa venujem novým projektom, službám a návrhom na zlepšovanie. Tiež sa zaoberám písaním blogov a článkov, ktoré pomáhajú našim čitateľom prísť na to, ako by im služby VIPTel mohli uľahčiť pracovnú, či súkromnú komunikáciu.

petra

Instagram logo LinkedIn logo Facebook logo VIPTel blog logo

Hodnotenie: 5


Späť na všetky blogy