VoIP zvyšuje produktivitu a efektivitu zamestnancov pracujúcich na diaľku

01.10.2013

VoIP zvyšuje produktivitu a efektivitu zamestnancov pracujúcich na diaľku

Či už poskytujete možnosť práce na diaľku alebo máte množstvo zamestnancov neustále v homeoffice teréne, VoIP riešenie komunikácie vám pomôže zvýšiť ich produktivitu a prístup k technickému vybaveniu, akoby boli práve v kancelárii. Navyše neustále zostáva vaša firemná komunikácia jednotná voči zákazníkom a obchodným partnerom.

Využitie benefitu zamestnancov pracujúcich na diaľku záleží aj od toho, ako efektívne dokáže spoločnosť implementovať a naplno využiť komunikačné technológie. Tieto nástroje umožňujú zamestnancom komunikovať či už medzi sebou alebo priamo so zákazníkmi plnohodnotným spôsobom, ako keby celá komunikácia bola vedená priamo z firemnej kancelárie.

praca z domu viptel

Flexibilita a úspora nákladov

Pracovníci v teréne, ako aj tí pracujúci na diaľku z domu, potrebujú vysokú mieru flexibility komunikácie z akéhokoľvek miesta pod firemnou hlavičkou. Jednotná komunikácia prostredníctvom VoIP riešenia na mobilných alebo vlastných zariadeniach zamestnancov má jednoznačný vplyv na znížení nákladov a zvýšení efektivity a flexibility firmy.

Práve VoIP riešenie komunikácie, ktoré sa veľmi jednoducho rozširuje za internú LAN sieť (s podmienkou dostupnosti internetu s nízkou latenciou), je najefektívnejším riešením pre zamestnancov pracujúcich na diaľku. Relatívne rozšírený verejný internet nie je najbezpečnejším riešením pre firemnú komunikáciu, preto spoločnosti, ktoré chcú mať kontrolu nad firemnými dátami a kvalitou servisu zákazníkom, využívajú bezpečnejšie VPN riešenie.

ako pracovat z domu s VIPTelom

VoIP na viacerých zariadeniach súčasne

VIPTel ponúka možnosť využívať VoIP komunikáciu na viacerých zariadeniach súčasne, vďaka čomu vaši zamestnanci môžu jednoducho komunikovať alebo presmerovávať hovory na ďalšie zariadenia, a nikdy tak nezmeškajú dôležitý hovor. Navyše služby VIPTel s ďalšími výhodami VoIP môžete používať aj z vášho desktop počítača pomocou softphonu alebo komunikovať z vášho smarfónu či tabletu pomocou VoIP aplikácie z domu či na cestách. Videokonferencie vám tak umožňujú „real time“ spoluprácu vašich zamestnancov pracujúcich na diaľku, ktorí tak získavajú aj skutočný tímový pocit pri riadení rôznych projektov.

Pre mnoho živnostníkov a malých podnikov je práve takáto flexibilita komunikácie pod jednotným firemným telefónnym číslom s geografickou predvoľbou na viacerých miestach veľkým benefitom. A keď k tomu pridáme aj možnosť volania zadarmo v sieti VIPTel a nízke ceny hovorov do zahraničia, je efektivita komunikácie prostredníctvom siete VIPTel so všetkými výhodami VoIP riešenia veľmi vysoká.

Späť na všetky blogy