Ako si vybrať VoIP telefón?

19.08.2019
Ako si vybrať VoIP telefon?
Potrebujete nový VoIP telefón a nechce sa vám študovať jednotlivé funkcie, alebo si jednoducho neviete vybrať? Pripravili sme pre vás prehľad, ktorý by vám s touto voľbou mohol pomôcť. V prípade, že by ste v našej ponuke nenašli, čo hľadáte, neváhajte osloviť naše obchodné oddelenie. Naši kolegovia vám radi poradia, ktorý telefón by bol pre vás vhodný, prípadne pre vás nájdu inú alternatívu, ktorá by vám mohla vyhovovať.

Najlacnejší telefón, ktorý má všetky potrebné funkcie

Stačia vám na využívanie základné funkcie, kvalitný zvuk a spoľahlivosť? Odporúčame Grandstream GXP1620, ktorý stojí iba 60 € s DPH. Tento model zabezpečuje HD kvalitu zvuku, možnosť využívania 2 SIP účtov a 2 súbežných hovorov a všetky základné funkcie, ktoré bežný spotrebiteľ potrebuje. Má podsvietený LED display, podporuje prepájanie hovorov, presmerovanie hovorov, stíšenie hovoru, konferenčný hovor do 3 účastníkov, 500 záznamov v telefónnom zozname a mnoho ďalšieho.


Ak vám vyhovuje tento základný model, no chýbajú vám tlačidlá rýchlej voľby (BLF tlačidlá), odporúčame mierne pokročilý model Grandstream GXP1628 za 78 € s DPH.

Stredne pokročilý stolový telefón do kancelárie - zlatá stredná cesta

V prípade, že hľadáte stredne pokročilý telefón do kancelárie, z našej ponuky pre vás vyberáme model Grandstream GXP2130. Tento telefón sa od nižšieho modelu GXP1628 odlišuje najmä prehľadným veľkým farebným LCD displejom, 3 SIP účtami a možnosťou viesť až 3 súbežné hovory. Obsahuje tiež 8 tlačidiel rýchlej voľby (tzv. BLF tlačidlá), vďaka ktorým rýchlo zavoláte kolegom bez toho, aby ste si pamätali čísla ich klapiek, alebo prepojíte hovor jedným tlačidlom. Samozrejmosťou sú všetky základné funkcie, ako napríklad hlasitý odposluch, prepájanie a presmerovanie hovorov, telefónny zoznam, stíšenie či podržanie hovorov a ďalšie. Telefón je v našej ponuke za 102 € s DPH.


Bezdrôtový telefón domov aj do práce, ktorý je cenovo dostupný ale zároveň kvalitný

Ak preferujete bezdrôtový telefón s vysokou kvalitou za rozumnú cenu, vrelo odporúčame najobľúbenejší telefón z našej ponuky, Gigaset A540 IP. Tento telefón sa skladá z 2 častí – slúchadlo, cez ktoré telefonujete a základňa, ktorá je cez internet pripojená k našej sieti. Slúchadlo má v interiéri dosah 50 metrov a v interiéri až 300 metrov od základne, takže je ideálny pre zákazníkov, ktorí počas telefonátu potrebujú vstať od stola, alebo sa pri telefonovaní radi prechádzajú. 😊 Samozrejmosťou sú všetky základné funkcie, telefónny zoznam aj dlhá výdrž batérie. Telefón máme v ponuke za príjemnú cenu 75 € s DPH, no v rámci našej akcie ho máte možnosť k programu VIPTel M získať za 42 € s DPH a k programu VIPTel L iba za 30 € s DPH!

Chcete nielen bezdrôtový telefón, ale aj čistý stôl bez káblov? Nový bezdrôtový wifi telefón je ideálna voľba

Ak máte na stole už dosť káblov, ktoré zavadzajú a nechcete k tomu pridávať ďalšie, najlepšou voľbou pre vás bude nový bezdrôtový wifi telefón Grandstream WP820. Okrem slúchadla obsahuje iba nabíjaciu stanicu, kde je možné telefón odložiť a zároveň nabíjať, no nabíjanie je možné aj bez nej priamo pomocou micro USB kábla. Telefón má veľký farebný displej, umožňuje aj hlasitý odposluch a vďaka bluetooth aj pripojenie bezdrôtových slúchadiel, či spárovanie s mobilom. Má tiež 3,5 mm jack na pripojenie klasického headsetu, ak by ste pri telefonovaní potrebovali voľné ruky. Telefón je odolný, takže je vhodný aj do menej hostinného prostredia, napríklad do výrobnej haly, či do záhrady. 😊 Čerešničkou na torte je dlhá výdrž batérie, až 150 hodín v pohotovostnom režime a 7,5 hodiny nepretržitého hovoru.

Pokročilý high-end telefón pre manažérov

Pre náročných užívateľov a manažérov máme high-end-ový telefón Grandstream GXP2170. Telefón láka veľkým prehľadným farebným LCD displejom, ktorého dizajn si môžete upraviť pomocou XML tak, aby vám vyhovoval. Môžete na neho nastaviť až 6 SIP účtov a vykonať naraz 6 hovorov, či konferenčný hovor do 5 účastníkov. Okolo displeja má 12 linkových tlačidiel, ktoré je možné digitálne nastaviť a využiť až ako 48 BLF tlačidiel, aby ste si nemuseli pamätať naspamäť klapky svojich kolegov a zamestnancov. Ak často komunikujete s mnohými kolegami či partnermi, k telefónu môžete až 4 extenzné panely Grandstream GXP2200EXT, ktoré umožňujú sledovať a obslúžiť až 160 klapiek. Vďaka bluetoothu môžete telefonovať aj s bezdrôtovými slúchadlami a mať tak voľné ruky. Tento model odporúčame všetkým, ktorý majú radi pokročilé triedy telefónov a doprajú si to najvyššie pohodlie.

Moderný videotelefón s dotykovým displejom

Máte radi najmodernejšie a najštýlovejšie zariadenia? V tom prípade určite oceníte videotelefón s kamerou a s dotykovým displejom Grandstream GXV 3240. Okrem videohovorov si na ňom vďaka operačnému systému Android môžete užiť aj hranie hier a využívanie aplikácií z obchodu Google Play. Vďaka bluetooth pripojeniu môžete spárovať svoj telefón či pripojiť bluetooth slúchadlá. Samozrejmosťou sú všetky základné funkcie, konferenčný hovor až pre 6 účastníkov a videokonferencia pre 3 účastníkov. Pri využití v kancelárii oceníte možnosť pripojenia až 4 rozširujúcich panelov s 20-timi tlačidlami rýchlej voľby.


Ak máte videohovory, alebo videokonferencie na dennom rozvrhu, ideálny by bol pre vás pokročilý model videotelefónu Grandstream GXV3275, ktorého ovládanie je priamo na veľkom 7 palcovom dotykovom displeji, ktorý prináša ešte lepší zážitok z telefonovania.


Každý telefón z našej ponuky má inú prednosť, ktorá je jeho najväčšou výhodou. Veríme, že vám tento článok pomôže vybrať si ten pravý telefón domov alebo do koncelárie. V prípade, že máte stále pochybnosti, alebo by ste mali záujem o zariadenie, ktoré nemáme v ponuke, neváhajte kontaktovať naše obchodné oddelenie na čísle +421 (0) 2 20 28 20 28, alebo e-mailom na [email protected].

Hodnotenie: 5

Autor blogu - Petra Čtvrtníčková
V našej spoločnosti som začínala na obchodnom oddelení ako podpora pre potenciálnych aj existujúcich zákazníkov. Za 3,5 roka som sa naučila mnoho o zákazníckych potrebách či požiadavkach a zistila som, akú situáciu sa klienti snažia najčastejšie vyriešiť a o aké služby majú najväčší záujem. Neskôr ma zlákal marketing, kde využívam všetky svoje doterajšie skúsenosti a spolu s kolegami sa venujem novým projektom, službám a návrhom na zlepšovanie. Tiež sa zaoberám písaním blogov a článkov, ktoré pomáhajú našim čitateľom prísť na to, ako by im služby VIPTel mohli uľahčiť pracovnú, či súkromnú komunikáciu.

petra
Instagram logoLinkedIn logoFacebook logoVIPTel blog logo

Späť na všetky blogy