Rozhodli ste sa pre zrušenie pevnej linky? Preneste si číslo k nám a využívajte ho ďalej bez poplatku

12.11.2021

Ak si prenesiete telefónne číslo pevnej linky ku nám, môžete ho využívať aj naďalej bez akýchkoľvek pevných mesačných poplatkov.

Ak chcete pevnú linku zrušiť, pretože za ňu zbytočne platíte veľa, ale zároveň by ste si telefónne číslo radi ponechali, ste na správnej adrese! S našim programom VIPTel S pre domácnosti platíte iba za to, čo pretelefonujete. Do pevných, mobilných sietí aj zahraničia máme výhodné tarify, no ak budete hovory iba prijímať, nebudete za naše služby platiť vôbec nič.

Prenos telefónneho čísla do našej siete je taktiež bezplatný od všetkých operátorov, okrem operátora Telekom. Poplatok za prenos čísla domácej pevnej linky z ich siete je spravidla spoplatnený sumou 8,50 € s DPH, čo má však väčšinou rýchlu návratnosť, vďaka ušetreniu mesačných nákladov. Presná výška poplatku za prenos závisí od toho, ako máte tel. číslo vedené v Telekome. Túto informáciu pre vás radi nezáväzne overíme. Záujem o zistenie ceny za prenos nám môžete dať vedieť e-mailom na [email protected], alebo na zákazníckej infolinke +421 2 20 28 20 28.

Podpis formuláru na prenos telefónneho čísla

Čo by ste ešte mali vedieť predtým, než sa rozhodnete pre prenos do našej siete?

Na využívanie našich služieb je nutné spĺňať 2 veci:

  1. Mať stabilné internetové pripojenie od akéhokoľvek poskytovateľa (či už káblom cez router, wifi alebo dátové pripojenie)
  2. Mať vhodné telefónne zariadenie (príklady uvádzame nižšie)

Zaujíma vás, či budete môcť svoje číslo aj naďalej využívať na pôvodnom telefóne?

To závisí od konkrétneho telefónu. Keďže technológia VoIP, na ktorej poskytuje pevnú linku naša spoločnosť sa môže líšiť od tej, ktorú podporuje váš telefón, je vhodné to najskôr overiť. Ak si nie ste istý, či máte doma tzv. VoIP alebo IP telefón, napíšte nám presný názov modelu na vyššie uvedenú e-mailovú adresu a jeho kompatibilitu radi overíme.

Čo ak nebude telefón kompatibilný? Aj na to máme riešenie!

  • Využívanie bezplatnej aplikácie VIPTel Phone – svoje telefónne číslo si môžete nastaviť do mobilnej aplikácie a telefonovať moderne cez pevnú linku v mobile.
  • Pripojenie VoIP prevodníka k pôvodnej pevnej linke – ak vám analógový telefón, ktorý ste doteraz využívali vyhovuje, stačí k nemu pripojiť VoIP predvoník a budete ho môcť využívať aj naďalej.
VIPtel Phone - VoIP aplikácia do mobilu

Rozhodli ste sa, že idete do toho? Pred prenosom odporúčame overiť ešte nasledovné:

  • Viazanosť u vášho súčasného operátora – ak by ste zmluvu vypovedali počas viazanosti, mohli by ste dostať pokutu za predčasné ukončenie zmluvy.
  • Či na zmluve nie sú viazané ďalšie služby – prenosom telefónneho čísla sa končí celá zmluva, preto v prípade, že by ste telefón mali spojený napr. s internetom alebo televíziou, prenosom čísla by boli tiež zrušené.

Zaujala vás naša ponuka a chceli by ste viac informácií? Kontaktujte nás cez zákaznícku infolinku +421 2 20 28 20 28 alebo na e-maile [email protected]kde vám radi na všetko odpovieme. Budeme sa tešiť, ak sa prenosom čísla do našej siete pripojíte k našim spokojným zákazníkom.


Autor blogu - Petra Čtvrtníčková
V našej spoločnosti som začínala na obchodnom oddelení ako podpora pre potenciálnych aj existujúcich zákazníkov. Za 3,5 roka som sa naučila mnoho o zákazníckych potrebách či požiadavkach a zistila som, akú situáciu sa klienti snažia najčastejšie vyriešiť a o aké služby majú najväčší záujem. Neskôr ma zlákal marketing, kde využívam všetky svoje doterajšie skúsenosti a spolu s kolegami sa venujem novým projektom, službám a návrhom na zlepšovanie. Tiež sa zaoberám písaním blogov a článkov, ktoré pomáhajú našim čitateľom prísť na to, ako by im služby VIPTel mohli uľahčiť pracovnú, či súkromnú komunikáciu.

petra
Instagram logoLinkedIn logoFacebook logoVIPTel blog logo

Späť na všetky blogy