Deň bezpečného internetu - Máte dostatočne zabezpečené svoje VIPTel konto?

23.05.2019

Deň bezpečného internetu - Máte dostatočne zabezpečené svoje VIPTel konto?

Tento rok pripadá Deň bezpečného internetu na dnes, 5.2.2019. V rámci tejto udalosti sme sa rozhodli spísať, aké bezpečnostné prvky s VIPTelom odporúčame využívať, aby bolo vaše telefonovanie čo najbezpečnejšie. :)

Bezpečnostné nastavenia v Zákazníckej zóne

Mnohé bezpečnostné nastavenia máte nonstop pod kontrolou vďaka Zákazníckej zóne VIPTel. V prípade, že sa do Zákazníckej zóny z nejakého dôvodu nemôžete prihlásiť, nastavenia za vás môžeme zmeniť aj my, po prijatí e-mailu so žiadosťou o zmenu a overení účastníka. Nižšie uvádzame bezpečnostné opatrenia, ktoré odporúčame používať, aby bol váš účet maximálne chránený.

Zabezpečenie telefonovanie VIPTel

Bezpečnostný limit

Bezpečnostný limit určuje maximálnu možnú sumu na pretelefonovanie a po jeho vyčerpaní už viac nie je možné telefonovať až do skončenia nastaveného obdobia, alebo do zvýšenia limitu. Ako bezpečnostný limit je nutné nastaviť určitú sumu, ktorú nechcete pretelefonovať za zvolené obdobie. Sumu, ktorú do bezpečnostného limitu nastavíte, nie je automaticky nutné platiť, keďže faktúra bude vystavená iba vo výške vášho mesačného poplatku, prípadne vo výške sumy, ktorú ste pretelefonovali. S bezpečnostným limitom však budete mať istotu, že ak nechcete pretelefonovať napríklad viac, ako 50 €, tak nepretelefonujete. :) V Zákazníckej zóne si taktiež môžete nastaviť e-mail, na ktorý vám príde upozornenie v prípade, že sa budete blížiť ku koncu limitu a taktiež ak bude limit vyčerpaný. Notifikácia o blížiacom sa vyčerpaní vám príde po pretelefonovaní 90 % zo sumy kreditu.

Obmedzenie prístupu z IP adries

Toto nastavenie výrazne zvyšuje bezpečnosť vášho VIPTel účtu. Po nastavení obmedzenia IP adresy bude možné telefonovať iba zo zariadenia, ktoré bude pripojené na tejto IP adrese. Pre nastavenie je potrebné zadať vašu verejnú IP adresu siete, v ktorej je telefón pripojený. Zistiť ju môžete aj na našej stránke https://www.viptel.sk/IP.

Povolenie hovorov do vybraných krajín

V Zákazníckej zóne tiež nájdete možnosť povoliť hovory iba do vybratých krajín. Povolenie môžete udeliť osobitne každej krajine, alebo plošne celým svetadielom - stačí kliknúť na mape na oblasť, ktorú chcete spravovať. Pokiaľ pravidelne nevolávate do zahraničia, odporúčame nastaviť ako povolenú krajinu iba Slovensko, v rámci ktorého je možné obmedzenie rozdeliť aj na pevné siete, mobilné siete, audiotexové čísla a špeciálne čísla pre rôzne služby. Ak niekedy voláte v rámci Európskej únie, v zóne je možné pohodlne aktivovať zóny EÚ 19 mobil a EÚ 25 fix jedným klikom.

Zabezpečenie služieb VIPTel

Ďalšie bezpečnostné opatrenia - Prihlasovacie heslo do telefónu

Ak ste si nezakúpili telefón u nás, v rámci bezpečnosti odporúčame povinne zmeniť prihlasovacie heslo do správcovského rozhrania vášho telefónu. Pokiaľ máte jedno zo zariadení, ktoré ponúkame aj my, so zmenou hesla vám môžu pomôcť naši technici, prípadne môžete postupovať podľa návodov na našej stránke.

Šifrovanie hovorov – TLS

V prípade záujmu či potreby je, samozrejme, možné nastaviť šifrovanie TLS. Šifrovanie hovorov zabezpečí, že vaša komunikácia bude zakódovaná určitým algoritmom a nebude ju možné odpočúvať. Nastavenie šifrovania hovorov je bezplatné a pre jeho zapnutie je potrebné napísať nám e-mail s vašou žiadosťou na [email protected]. Taktiež je potrebné zapnutie šifrovania aj na telefóne, ktorý budete používať. Návod na nastavenie stolových telefónov Grandstream nájdete na našej stránke. Pre zapnutie šifrovania na telefóne Cisco nás, prosím, kontaktujte na našej linke technickej podpory +421 (0)2 20 28 20 29, prípadne e-mailom na [email protected]

Rozhranie pre nahrávanie súborov – subory.viptel.sk

Keďže si uvedomujeme, že ochrana osobných údajov je veľmi dôležitou záležitosťou, pre našich zákazníkov poskytujeme rozhranie pre bezpečné nahrávanie súborov subory.viptel.sk, aby nám mohli zákazníci poslať všetky dokumenty bez obáv zo zneužitia. Dokumenty, ktoré obsahujú citlivé údaje, zákazníkom zasielame zabezpečené heslom, prípadne ich namiesto zaslania e-mailom zverejníme v našej Zákazníckej zóne, v ktorej sú uschovávané iba po dobu 2 týždňov a v rámci tejto doby si ich môžu zákazníci odtiaľ stiahnuť. V rámci bezpečnosti je najdôležitejšie, aby ste svoje heslá ku kontám starostlivo uchovávali, ideálne pamätali naspamäť a neposkytovali ich žiadnym tretím osobám. Naša spoločnosť heslá k Zákazníckej zóne neuchováva, preto je aj v prípade zabudnutia hesla nutné vytvoriť nové. Naše systémy a databázy tiež využívajú rôzne algoritmy pre čo najrýchlejšie vyhodnotenie prípadného útoku na niektorý z účtov, ktoré pre vás poskytujeme. Taktiež v prípade záujmu o zmenu nastavení vašich účtov telefonicky, sme z bezpečnostných dôvodov nútení overiť volajúceho. Radi by sme Vás ubezpečili, že všetky tieto opatrenia sú vykonávané kvôli bezpečnosti všetkých našich zákazníkov. Veríme, že sme vám týmto článkom pomohli k lepšej bezpečnosti na internete :) V prípade akýchkoľvek otázok sme vám k dispozícii každý pracovný deň od 8:00 do 17:00 na našej infolinke +421 (0)2 20 28 20 28, na chate na našej stránke www.viptel.sk.

Autor blogu - Petra Čtvrtníčková
V našej spoločnosti som začínala na obchodnom oddelení ako podpora pre potenciálnych aj existujúcich zákazníkov. Za 3,5 roka som sa naučila mnoho o zákazníckych potrebách či požiadavkach a zistila som, akú situáciu sa klienti snažia najčastejšie vyriešiť a o aké služby majú najväčší záujem. Neskôr ma zlákal marketing, kde využívam všetky svoje doterajšie skúsenosti a spolu s kolegami sa venujem novým projektom, službám a návrhom na zlepšovanie. Tiež sa zaoberám písaním blogov a článkov, ktoré pomáhajú našim čitateľom prísť na to, ako by im služby VIPTel mohli uľahčiť pracovnú, či súkromnú komunikáciu.

petra
Instagram logoLinkedIn logoFacebook logoVIPTel blog logo

Späť na všetky blogy