Event venovaný ženám pracujúcim v IT bol aj v Bratislave veľmi úspešný

20.05.2019

Event venovaný ženám pracujúcim v IT bol aj v Bratislave veľmi úspešný

Minulý piatok, 8.júna, sa v nových priestoroch HubHub na bratislavských Nivách konalo druhé podujatie Frida Talks Tech. O toto podujatie bol, podobne ako v Košiciach, veľký záujem a zúčastnilo sa ho okolo 180 žien, ktoré pracujú alebo majú blízko k IT. Cieľom tejto akcie, ktorá vznikla v spolupráci s neziskovou organizáciou Aj Ty v IT, je inšpirovať čo najviac žien, ktoré bavia technológie, ale veľa o nich nevedia. Osloviť chcú aj vy­so­koš­ko­láčky na tech­nic­kých fa­kul­tách, ktoré tam za­stá­vajú len 10% študentov. V neposlednom rade cieľom je aj motivovať ženy už pôsobiace v IT, nakoľko až 41% ich počas kariéry IT sféru opúšťa.

Účastníci podujatia si mohli vypočuť inšpiratívne prezentácie žien, ktoré uspeli v profesii, ktorej dominujú muži. Ich príbehy sú dôkazom, že je načase zahodiť stereotyp, že ženy IT nerozumejú a preto je hlavne pre mužov. Osobne boli pre mňa najzaujímavejšie príbehy dvoch spíkeriek, Jany Kozákovej a Nikoly Ondríkovej, ktoré sa k IT dostali naozaj veľkým oblúkom. Od štúdia psychológie, respektíve humanitných vied k data science a umelej inteligencii sa zdá byť neprekonateľná priepasť. To však neplatilo pre tieto dve ženy a iba tým potvrdili výrok Henryho Forda, ktorý sa mi veľmi páči a ktorý znie takto: "Či už veríte, že niečo dokážete, alebo naopak veríte, že to nedokážete, v oboch prípadoch máte s najväčšou pravdepodobnosťou pravdu."

Frida talks tech VIPTel


V spoločnosti VIPTel považujeme podporu žien v IT za dôležitú a vidíme veľké rezervy, ale aj výzvu v tom, aby v tejto oblasti pôsobilo viac žien. Preto sa snažíme ženy povzbudzovať, aby našli v sebe odvahu a zvolili si kariéru v IT, lebo ako povedala naša Peťa, " IT je frajerina" a má skvelú budúcnosť.

Frida talks tech a akčné ženy


Späť na všetky blogy